Օր՝ 22.11
Վայր՝ Արևելյան դպրոց, խոհանոց-լաբորատորիա
Մասնակիցներ՝ 2-1 դասարանի սովորողներ
Նպատակ՝
- «Ուսումնական մառան» ուսումնական բաց նախագծի շրջանակում պատրաստել մրգային մուրաբա
- Բանավոր խոսքի զարգացում
- Ծանոթացում հայկական ավանդական խոհանոցին
- Նախապատրաստում ցուցահանդես-վաճառքին
Ընթացքը՝
Աշնանային մրգերը լվանալ, մաքրել արտաքին կեղևը ,կտրատել:
Կշռել շաքարավազը, որոշել քանի կգ պետք է օգտագործել 3կգ մրգի համար:
Շաքարավազը լցնել կտրատած մրգերով լի տարայի մեջ, սպասել այնքան, մինչև կառաջանա հյութ և դնել մարմանդ կրակին:
Եփվելուց հետո, լցնել նախապես լվացած և պիտակավորված տարաների մեջ:
Յուրաքանչյուր սովորող պատմում է, թե ինչպես են պատրաստում մուրաբա իրենց տանը։